Et kortvarigt boom: Kinas tøjordrer vender tilbage til 200 mia

single trøje

Den globale forsyningskædekrise under epidemien har bragt et stort antal returordrer til den kinesiske tekstilindustri.

Data fra General Administration of Customs viser, at den nationale tekstil- og beklædningseksport i 2021 vil være på 315,47 milliarder amerikanske dollars (denne kaliber inkluderer ikke madrasser, soveposer og andet sengetøj), en år-til-år-stigning på 8,4%, rekordhøje.

Blandt dem steg Kinas tøjeksport med næsten 33 milliarder amerikanske dollars (ca. 209,9 milliarder yuan) til 170,26 milliarder amerikanske dollars, en år-til-år stigning på 24%, den største stigning i det seneste årti.Inden da var Kinas beklædningseksport faldet år for år, da tekstilindustrien skiftede til billigere Sydøstasien og andre regioner.

Men faktisk er Kina stadig verdens største tekstilproducent og eksportør.Under epidemien har Kina, som centrum for verdens tekstil- og beklædningsindustrikæde, stærk modstandskraft og omfattende fordele og har spillet rollen som "Ding Hai Shen Zhen".

fleece maskine

Data for tøjeksportværdien i de seneste ti år viser, at vækstkurven i 2021 er særlig fremtrædende og viser en stejl modsat vækst.

I 2021 vil udenlandske tøjordrer vende tilbage til mere end 200 milliarder yuan.Ifølge data fra National Bureau of Statistics vil tøjindustriens produktion fra januar til november 2021 være på 21,3 milliarder stykker, en stigning på 8,5 % år-til-år, hvilket betyder, at udenlandske tøjordrer er steget med ca. et år.1,7 milliarder stykker.

På grund af systemets fordele kontrollerede Kina under epidemien den nye krone-lungebetændelsesepidemi tidligere og bedre, og industrikæden kom sig stort set.Derimod påvirkede de gentagne epidemier i Sydøstasien og andre steder produktionen, hvilket fik købere i Europa, Amerika, Japan og Sydøstasien til at afgive ordrer direkte.Eller indirekte overført til kinesiske virksomheder, hvilket bringer tilbagevenden af ​​tøj produktionskapacitet.

Med hensyn til eksportlande vil Kinas tøjeksport til de tre store eksportmarkeder i USA, EU og Japan i 2021 stige med henholdsvis 36,7 %, 21,9 % og 6,3 %, og eksporten til Sydkorea og Australien vil stige. med henholdsvis 22,9 % og 29,5 %.

interlock

Efter flere års udvikling har Kinas tekstil- og beklædningsindustri åbenlyse konkurrencefordele.Det har ikke kun en komplet industrikæde, et højt niveau af forarbejdningsfaciliteter, men har også mange udviklede industrielle klynger.

CCTV har tidligere rapporteret, at mange tekstil- og beklædningsvirksomheder i Indien, Pakistan og andre lande ikke kan garantere normal levering på grund af virkningen af ​​epidemien.For at sikre en kontinuerlig forsyning har europæiske og amerikanske detailhandlere overført et stort antal ordrer til Kina til produktion.

Men med genoptagelsen af ​​arbejde og produktion i Sydøstasien og andre lande er ordrer, der tidligere blev returneret til Kina, begyndt at blive overført tilbage til Sydøstasien.Data viser, at i december 2021 steg Vietnams tøjeksport til verden med 50 % år-til-år, og eksporten til USA steg med 66,6 %.

Ifølge Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association (BGMEA) steg landets beklædningsgenstand i december 2021 med omkring 52% år-til-år til $3,8 milliarder.På trods af lukningen af ​​fabrikker på grund af epidemien, strejker og andre årsager vil Bangladeshs samlede tøjeksport i 2021 stadig stige med 30 %.


Indlægstid: 22-2-2022